tisdag 6 november 2007

Filippin-weekend!

I onsdags, lite efter midnatt så det var egentligen torsdag, lyfte vi mot Filippinerna. Anlände på Cebu mitt i natten och tog en minibuss till färjeterminalen för vidare transport till Bohol. Busschauffören tutade sig fram genom Cebu City (Cebu kåkstad skulle dock vara ett mer passande namn...)

Väl framme på terminalen insåg vi att färjan inte gick klockan 6 som planerat, utan 8. Det blev därför taxi till 'rätt' terminal där färjan skulle gå 06.00.

Vi började köa och vänta. Väl framme vid biljettdisken så var biljetterna slut. In i taxi igen, tillbaka till första terminalen där vi till slut fick tag på biljetter. Sen var det bara att vänta, försöka sova och vänta lite till.

Till slut var vi framme på Bohol, där ännu en taxitransport tog oss till Panglao Island. Alltså, en ganska jobbig resa. Men det var värt alla timmar och svordomar.

Det var mycket, mycket fint. Och något regn såg vi inte fören sista natten (men då var det också ordentligt regn). Så nu har jag fått uppleva lite vita stränder och kristallblått vatten. Inte så dumt.

Filippinerna och ön Panglao erbjöd också båtutflykter, sol, snorkling, San Miguel i 1 litersflaskor, billig och god mat, trevliga männsikor, lite fest och...ja, semester.

Det var en snabb och slarvig redogörelse. Får se om det kommer mer text framöver. Bilderna hittar ni på länken nedan.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hörrö du att det såg ju inte alltför otäckt ut det där...

Anonym sa...

Patrik tittar in asså! trevligt. Och filli var också trevligt, ja.

Kajsa sa...

Imorse när jag tittade ut genom fönstret var det vitt ute... suck!

Sen har det regnat hela dagen. Skulle nog behöva en resa till varmare breddgrader jag också! :)

Anonym sa...

jag kör en liten annorlunda version av bloggtittande, läser då o då o läser då allt från fel håll.. hmpf. börjar ju dock bli duktig på att mejla o lämna kommentarer nu..:) bilderna ser sååå härliga ut, lite skillnad från det där vita som ligger utanför mitt fönster nu.. brr. kram kusinen

Anonym sa...

Harliga bilder!!:) Lite avis allt:)